HundfrämjandetEn ideell förening som gillar hundarVår verksamhet...
Presentation av styrelsen...
Vår verksamhet...
Aktuellt om hundar...

Hundar för omplacering...
Bli medlem...
Kontakta oss...
Tisslat och Tassat...
Tips & Trix...
Besök vår annonssida...
Länkar till andra hundrelaterade hemsidor...


Stöd oss!
Hundfrämjandet, Kanslivägen 10, 147 36  TULLINGE. PlusGiro: 50081-9
Om hundfrämjandet
Telefon: 08-53188348

HUR DET BÖRJADE


Den 22 november 1963, samma dag som John F Kennedy blev mördad i Dallas, träffades några entusiastiska djurvänner på restaurang Reisen i Stockholm för att diskutera hur dom skulle kunna hjälpa hundar och katter som for illa. Den kvällen föddes föreningen Djurfrämjandet. Djurfrämjandet tog från början hand om både hundar och katter, men med tiden tyckte "hundvännerna" att katterna fick för mycket av föreningens resurser och så bildade man Hundfrämjandet som idag enbart jobbar för hundar och deras ägare.

Föreningen Djurfrämjandet fanns kvar under några år för att hjälpa/rädda katter. Idag är Djurfrämjandet tyvärr inte en aktiv förening längre.

Ingrid af Trolle var en av entusiasterna som var med den där kvällen på Reisen. Hon arbetade ända till slutet med ideella djurfrågor, frågor som rör alla sorters djur, vilda som tama. Hon var bl a djupt engagerad med att förbättra omständigheterna kring kreaturstransporter, något som även vi på Hundfrämjandet anser behöver ses över.

Ingrid af Trolle gick beklagligt bort under sommaren 2008, och vi kommer alltid vara henne tacksam för sitt engagemang och entusiasm.


När den nuvarande styrelsen bildades 1998 hade föreningen varit slumrande några år, detta berodde främst beroende på den höga åldern hos den avgående styrelsen. Föreningen hade då omkring tjugo medlemmar och gjorde kanske ett par omplaceringar per år, det kändes som att ta över något som knappast andades.

Men det var inte svårt att blåsa liv i Hundfrämjandet igen, grovjobbet var redan gjort och och det var upplyftande att få ta över en förening med så god renomé. Det händer faktiskt att ungdomar ringer upp oss och erbjuder sig att ta hand om en hund som behöver hjälp, detta eftersom deras föräldrar gjort samma sak för oss under deras uppväxt.

Vi har idag ett flertal familjer som tagit hand om flera generationer hundar ifrån oss. Detta bevisar vår seriositet, samt att våra arbetsmetoder är väl beprövade och fungerar än idag.

Måndag-Fredag: 19.00-20.00. Lördag: 11.00-12.00